Beijer Byggmaterial expanderar till Haninge

Vi vet att området har en stor potential och är enkelt att ta sig till, säger Roger Eklund, regional operativ chef Stockholm Syd hos Beijer Byggmaterial. Bild: Beijer Byggmaterial

Beijer Byggmaterial fortsätter att satsa i Stockholms södra delar och omlokaliserar det nuvarande byggvaruhuset i Lissma till Rudanvägen i Haninge kommun. Det nya varuhuset är planerat att öppnas i januari 2022 och kommer få namnet Beijer Byggmaterial Haninge. 

- Vi har letat nya lokaler i södra Stockholm en tid och vi är väldigt glada att nu kunna genomföra en flytt av vår filial i Lissma. Det nya byggvaruhuset kommer att vara väl anpassat efter dagens och framtidens behov. Dessutom vet vi att området har en stor potential och är enkelt att ta sig till, säger Roger Eklund, regional operativ chef Stockholm Syd hos Beijer Byggmaterial.

Beijer Byggmaterial har fått sitt bygglov beviljat och just nu pågår markberedning för att bygget ska kunna starta i början av 2021. Det nya varuhuset kommer ha en butiksyta på drygt 1 200 kvadratmeter, en välplanerad drive-in om drygt 3 000 kvm som tillsammans med närheten till de större vägarna kommer förbättra tillgängligheten för hämtande kunder och underlätta för personal. Själva flytten går cirka sex kilometer österut och kommer nu hamna närmre väg 73.

Precis som tidigare kommer byggvaruhuset ha en tydlig inriktning för proffs och företagskunder.
I och med att det nya varuhuset blir större till ytan kommer flera produktområden utökas och utvecklas, exempelvis sortimentet kring; infästning, personligt skydd, trä- och skrivmaterial, isolering, fönster- och dörr. Beijer Byggmaterials egen specialistavdelning Fasad & Betong får en rejäl uppdatering kring sortiment rörande puts, mur och grund.

bild
Roger Eklund, regional operativ chef Stockholm Syd hos Beijer Byggmaterial. Foto: Beijer