Byggnader klara i Norvik Hamn, Stockholm

Foto: Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnars nya byggnader för rederier och samarbetspartner är nu färdigställda i Stockholm Norvik Hamn. Samtliga byggnader är energieffektiva med kyla och värme från energibrunnar.

Stockholms Hamnar har byggt nya hus som är anpassade för kunder och samarbetspartner i roro-terminalen i Stockholm Norvik Hamn. Byggnaden för rederikunder är nu inflyttningsklar och består av kontorsytor för minst tre rederier. Huset är ritat av Wåhlin arkitekter och byggt i samma stil som hamnens övriga byggnader, med rundade hörn, svart fasad och tydliga accentfärger vid ingången.

 

bild
Foto: Stockholms Hamnar

– Vi har tagit höjd när det gäller utrymmet i byggnaderna eftersom vi är en hamn i utveckling.

Läget med kort insegling i kombination med att Stockholm är en av Europas snabbast växande regioner gör att vi bygger även för framtida behov. Några hyresgäster har redan flyttat in och vi ser fram emot att erbjuda befintliga och nya kunder moderna, ändamålsenliga och energieffektiva lokaler, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar har även uppfört en byggnad för Livsmedelsverket som är en av landets tre gränskontroller i hamn för livsmedel. I samma lokaler finns även Jordbruksverket. Byggnaden är placerad mellan roro- och containerterminalen för att effektivt kunna kontrollera gods från båda verksamheterna.

Tullverket har också en byggnad som är avsedd för kontroller av importerat gods