180 nya lägenheter i Fabriksparken, Sundbyberg

Foto: Mathias Holmgren

I centrala Sundbyberg, där Skandia Fastigheter utvecklar den nya stadsdelen Fabriksparken, säljer bolaget nu två bostadsbyggrätter till Aros Bostad.

I hjärtat av Sundbyberg skapar Skandia Fastigheter en helt ny stadsmiljö. Med en blandning av restauranger, butiker, skolor, kontor och 450 nya bostäder, ges särskild omtanke åt ett socialt och hållbart liv mitt i stad och park. Skandia Fastigheter har nyligen färdigställt byggnation av 153 lägenheter i egen regi och säljer nu nästa etapp bestående av cirka 18 300 kvadratmeter ljus BTA, motsvarande cirka 180 lägenheter, till Aros Bostad.

-Det känns tryggt att lämna över dessa byggrätter till en stabil bostadsutvecklare som vi känner väl, inte minst efter att ha utvecklat inom samma stadsutvecklingsprojekt i Uppsalas Rosendal. Det borgar för att vår ambitiösa vision för Fabriksparken kommer att införlivas, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Sedan 2016 har Skandia Fastigheter utvecklat Fabriksparken, den nya oasen i hjärtat av Sundbyberg. Entrén till området är portalen från centrala Sundbyberg och granne med Signalfabriken. Stadskänslan är tydlig från Vasagatan utanför och parkkänslan hämtas från den prisbelönta Marabouparken som gränsar till området på andra sidan. I det första bostadskvarteret har grönska, umgänge och matlagning fått stå i fokus, bland annat genom en trädgård med växthus, utekök och platser för avkoppling, utformad i samarbete med Tareq Taylor, som även driver restaurang och lanthandel i området tillsammans med Paul Svensson.

-Arbetet med att utveckla Fabriksparken fortsätter nu, både när det gäller kommersiella delar och bostäder, säger Markus Pfister. När Sundbyberg ska få läka ihop i samband med den stundande spårnedgrävningen är Fabriksparken en central pusselbit.