Blooc och SHH Bostad tecknar avtal om nytt bostadsområde i Steninge Slottsby, Sigtuna

Foto: Blooc

Nyligen tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och SHH Bostad om ett nytt bostadsprojekt i Steninge Slottsby Sigtuna, som de har för avsikt att utveckla tillsammans. Brf Slottsträdgården omfattas av omkring 32 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc. Projektet planeras att säljlanseras under våren 2020. Bygglovsansökan till kommunen skickas in under Q1 2020.

Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med SHH Bostad eftersom vi under längre tid fört dialog med SHH om att hitta ett gemensamt första projekt att driva tillsammans. Vi båda brinner för bostäder och delar visionen om att utveckla bostäder som folk har råd att bo i, utan att kompromissa på samtida arkitektur och design, säger Stefan Gustavsson, VD på Blooc.

Steninge Slottsby kommer färdigbyggt att rymma omkring 750 bostäder för små och stora familjer. Det skall bli Sigtunas bästa plats för barnfamiljer. Området består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Brf Slottsträdgården planeras i tun 7. Den nya förskolan kommer rymma 6 avdelningar och skolan blir två-parallelig för barn i klass F-6.

Steninge Slottsby är ett bostadsområde med värdefull kulturhistorisk karaktär med det gamla slottet som hjärtat i byn. Arkitekturen i projektet samspelar med det traditionella uttrycket i området fast med en kontemporär tolkning – byliv i en ny tappning. Omringat av vacker natur, mysiga butiker, en restaurang i centrumet av byn samt med nya skolor i området har vi möjligheten att skapa nya drömhem enligt Bloocs vision ”Modern Suburban Living”. Bostäderna i projektet är 99 kvadratmeter fördelat på ett socialt entréplan och ett privat våningsplan med fyra sovrum, vilket motsvarar både behoven och budgeten hos den moderna aktiva barnfamiljen, säger Henni Ruohonen, arkitekt på Blooc.