The View i Nacka kombinerar närhet till staden och skärgården

The View är lägenheter inrymda i Ericssons gamla kontorshus i Nacka strand. Bild: BSK Arkitekter
The View är ett av Stockholms hittills största fastighetskonverteringsprojekt.
Hela Nacka Strand är ett expansivt och attraktivt område med närhet till centrala Stockholm sjövägen.

Text: Annika Wihlborg

 

Strax utanför Stockholm, i Nacka Strand, ligger The View. Huset var tidigare ett kontorshus som nu har omvandlats till bostadsrätter. Skanska och Carlyle Group som står för omvandlingen har med varsam hand behållit byggnadens tegelfasad och skapat 268 lägenheter med fokus på trivsel och hållbarhet. Dessutom har flertalet av bostäderna utsikt över vattnet och stadens inlopp.

 

Inflyttningen i The View skedde successivt. De första lägenhetsinnehavarna flyttade in det tredje kvartalet 2018 och den sista inflyttningen i husets västra del ägde rum i september i år. 

Projektet är ett så kallat joint venture-partner mellan Skanska och Carlyle med ett värde på cirka 1,2 miljarder kronor.

 

Totalytan på 44 500 kvadratmeter gör The View till ett av de största konverteringsprojekten i Stockholm. Huset på 12 våningar har sammanlagt 268 bostadsrättslägenheter, lokaler för uthyrning samt garageplatser. 236 av bostäderna har havsutsikt med balkong eller terrass, trettio lägenheter får takterrasser. Projektet innefattar även tio Townhouses i etage med egen ingång och uteplats.

 

Det ursprungliga kontorshusets befintliga karaktär bevaras i största möjliga utsträckning genom att man bevarar bland annat stommen, trapphusen och fasaderna.

 

Faktaruta: The View Sicklaön, ombyggnad till flerbostadshus i Nacka Strand

Byggherre: Carlyle Group, Nordic Real Estate

Totalentreprenör: Skanska

Tidsram: Byggstart oktober 2016, sista etappen stod inflyttningsklar i september 2019

Projektkostnad: 400 miljoner kronor

Omfattning: 268 lägenheter

Arkitekt: BSK Arkitekter