Lägre efterfrågan på fritidshus

Enligt Fastighetsbyråns mäklare brukar påsken vara den tid på året som fritidshusmarknaden sätter igång. Men i år spår flera mäklare att priserna kommer att vara oförändrade.

Påsken ska vara den tid på året som det börjar bli populärt med fritidshus igen. Men enligt mäklare från Fastighetsbyrån ser det ut om priserna på fritidshus kommer att vara ganska så oförändrade under de kommande sex månaderna.

Detta framgår av ett pressmeddelande.

I undersökningen som Fastighetsbyrån har utfört har 473 mäklare deltagit och svarat på prisfrågan om fritidshus. 60 procent tror att priserna kommer att vara oförändrade, 30 procent tror på en prisuppgång och 10 procent på en nedgång.

Tunga finansieringskrav påverkar

Enligt Fastighetsbyrån har priserna på fritidshus inte haft samma prisuppgångar som villor och bostadsrätter de senaste åren. Många väljer eller tvingas, på grund av prisuppgångar och tuffare finansieringskrav, lägga mer pengar på sitt permanentboende. Detta i sin tur ska påverka möjligheten att kunna köpa fritidshus.

Enligt Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån kommer trenden kommer sannolikt bestå även framöver och göra att priserna inte kommer att stiga kraftigt.