Ljusterö Skärgårdsby

Sedan 2017 har utvecklingen av Ljusterö Skärgårdsby pågått och ett nytt litet samhälle håller på att växa framcentralt på Ljusterö. I dagsläget är 55 hus inflyttade och i etapp treär 11 av 16hus sålda.

Nu lanserar vi ett nytt koncept ”Lägenheter med trädgård”, bostadsrätter där samtliga lägenheter har en egen trädgård på marken.

Vi har sett att många av dem som söker sig till Skärgårdsbynälskar naturen, odling och utevistelse, säger Robert Hlawatsch, initiativtagare till projektet. Tanken föddes då att erbjuda även dem som väljer en mindre lägenhet, kanske som första boende, ska ha möjlighet att få känna gräs under fötterna och grilla tillsammans med vänner.

Robert Hlawatsch köpte marken för snart 15 år sedan och har sedan dess drivit igenomen detaljplan för området, vilken vann laga kraft 2014.Det är fantastiskt att se hur visionen steg för steg blir till verklighet, säger Robert. Området kommer, när det är färdigbyggt, bereda plats för flera hundraboende, med nära till service, natur och kultur.Det kan innebära att 10-15 % avhela Ljusterös befolkning kommer att bo i Skärgårdsbyn