Scantruck bygger nytt i Stockholm

För andra gången på tre år har första spadtaget just tagits till en ny Scantruck-byggnation i Rosersberg

1250 kvadratmeter Begagnat-Center på väg vid det svenska huvudkvarteret i Rosersberg.

Den svenske Manitou-importör och generalagenten, Scantruck AB, verkar gilla intervaller på ett och ett halvt år. Det gick lite mindre än ett och ett halvt år från att Scantruck avslöjade planer på att bygga svenskt huvudkontor i Rosersberg vid Stockholm, tills inbjudningarna till Öppet Hus skickades ut. Det är ett och ett halvt år sedan och nu har Scantruck tagit första spadtaget för att bygga ytterligare 1250 kvadratmeter på Metallvägen.

Bolaget delar den existerande byggnaden på 3000 kvadratmeter med den svenska Komatsu-återförsäljaren Söderberg & Haak Maskin AB. De nya 1250 kvadratmetrarna i ”Scantruck-änden” av byggnaden blir dock uteslutande ett Scantruck-Begagnat-Center.

 

Behov för plats

”Det är stor efterfrågan på maskiner, och det är därför nödvändigt att utvidga ramarna. Framförallt för begagnade maskiner som ofta är en del av affären när vi säljer nya maskiner, men som också är eftertraktade i ren affär. Samtidigt har vår Rent2Rent-avdelning behov för plats till uthyrningsmaskiner. Vi vil naturligtvis gärna ha alla maskiner under tak så att vi kan ta vara på dem på bästa sätt åt våra kunder”, säger Anker B. Lemvig, som är Business Manager Sweden för Scantruck AB.

Förutom Manitou som är världens ledande teleskoplastarmärke, har Scantruck också import och förhandling av saxliftar från både tyska PB Platforms och amerikanska GMG, samt stora teleskopkranar från den tyska giganten SENNEBOGEN.

Nybyggnationen med de extra 1200 kvadratmeter Begagnat-Center ska enligt planen vara klar till nyår.