Klartecken för att bygga nytt i kv Bollen

Signalisten har nu fått klartecken att bygga bostäder inom kvarteret Bollen i Råsunda. Det blev klart igår då Mark- och miljööverdomstolen meddelade att de avslår överklaganden av detaljplanen.

Inom kvarteret Bollen som ligger i centrala Råsunda ska Signalisten bygga cirka 240 nya hyreslägenheter med lokaler och kontor i bottenvåningarna. Under husen planeras garage. Detaljplanen antogs under 2017 men har därefter avvaktat beslut från överklagande.

-    Det är mycket glädjande att Signalisten äntligen får grönt ljus för att utveckla kvarteret Bollen. Utvecklingen ger ett lyft för den här delen av Råsunda och bidrar till att skapa en levande stad, säger Magnus Nilsson (m), styrelseordförande i Signalisten.

 

Idag består kvarteret Bollen 2 av ett bostadshus med fem våningar mot Råsunda torg (seniorlägenheter) och ett lägre hus mot Stråkvägen och Vintervägen. Med den nya detaljplanen rivs de lägre byggnaderna och ersätts av nya 5-6 våningshus cirka 240 lägenheter och cirka tio LSS-bostäder.

De två förskolorna i kvarteret får varsin gård, den ena mot Parkvägen och Råsunda torg, och den andra på gården.

Gestaltningen av kvarteret Bollen med delvis slutna kvarter är i hög grad inspirerad av miljöerna i närområdet och stämmer väl med centrala Råsundas karaktär av klassisk stenstad.

Projektering startar under vintern 2019/20 med byggstart planerad till vintern 2020/21.