Ny VD på Signalisten

Lars Jolérus

Lars Jolérus blir ny VD för Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna från och med den 1 januari 2020. Han tar över posten efter Per Anders Hedkvist som går i pension.

 

Lars arbetar idag som förvaltningschef för Tekniska förvaltningen i Solna stad och har lång erfarenhet från chefspositioner i kommunal verksamhet, bland annat för trafikkontoret i Stockholms stad.

 

  • Signalisten är ett välskött företag med gott rykte som har en viktig roll för Solna stad. Jag ser fram emot uppdraget och de nya utmaningar som väntar, säger Lars Jolérus.
  • Lars långa erfarenheter från komplexa projekt kombinerat med mångårig chefserfarenhet i kommunal verksamhet passar uppdraget väldigt bra. Jag ser fram emot att framgångsrikt samarbete. Samtidigt vill jag tacka Per Anders för hans tid på Signalisten, det har varit en glädje att samarbete med honom under de här tre åren, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande i Signalisten.

Lars är driftingenjör i grunden och har lång erfarenhet som chef och projektledare i större komplexa infrastrukturprojekt. Han har också arbetserfarenheter från tekniska områden som fastigheter, vatten & avlopp, gator och tunnlar. Sedan januari 2018 har han arbetat inom Solna stad. Dessförinnan arbetade Lars för Stockholms stads trafikkontor, bland annat som avdelningschef för anläggningsavdelningen och som projektchef för stora projekt.

 

Beslutet att utse Lars Jolérus som ny VD fattades av Signalistens styrelse igår den 30 september.