Första spadtaget för Huges nya kvarter i Flemingsberg

Ett nytt kvarter med Ett helt nytt kvarter, med bland annat 209 lägenheter, ska byggas i Flemingsberg. Idag skedde det första spadtaget. Foto: Ola Jacobsen På bilden syns: Från vänster Ordförande Daniel Dronjak (M), Huges vd Karin Strömberg Ekström, byggbolaget NCCs avdelningschef för Bostad Stockholm Annika Grönberg, Huges styrelseordförande Gunilla Helmerson (M), verksamhetschef för förskola på Barn- och utbildningsförvaltningen vid Huddinge kommun Susanne Fritz.

 

Nyligen tog första spadtaget till det som ska bli ett helt nytt kvarter i Flemingsberg. Vi kommer bygga 209 lägenheter, varav 81 blir studentlägenheter, samt en förskola och flera butikslokaler.

Bostäderna kommer att rymmas i tre hus med olika höjd, varav det högsta är tio våningar, i ett öppet kvarter kring en gård. Lägenheterna kommer att variera i storlek för att kunna erbjuda boende för såväl små hushåll, till exempel studenter, som större familjer. I området kommer det även att byggas en förskola för 160 barn. Samt flera butikslokaler.

Med stora visualiseringsbilder på hur husen och kvarteret kommer att se ut som bakgrund talade bland andra Huges vd Karin Strömberg Ekström:

–­Jag är stolt och glad över att den här dagen äntligen har kommit. På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, där vi bygger för flera generationer. Det är hållbart, det!

Kvarteret planeras stå färdigt 2022 och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.