Södra stationsområdet blir hem åt tre nya hyresgäster

Tre spännande hyresgäster blir en del av Södra stationsområdet. Tobaksmonopolet blir hem åt experter inom cybersäkerhet och hållbarhet när Sentor och Trossa flyttar in. Dessutom flyttar flera folkkära titlar till Stockholmsverken när Rights and Brands öppnar sin nya arbetsplats.

Rights and Brands, Trossa och Sentor flyttar till Södra stationsområdet, ett av Stockholms kreativa kluster. Längs Rosenlundsgatan hyr de totalt cirka 1850 kvadratmeter i Stockholmsverken och Tobaksmonopolet. 

Rights and Brands representerar och arbetar med licensiering av varumärken som Mumin, Carl Larsson, Stig Lindberg samt bl.a Tove Jansson och ett flertal nordiska författare. De hyr 450 kvadratmeter i Stockholmsverken. Trossa är konsulter inom hållbar verksamhetsutveckling och arbetar bland annat med möbel- och textilbranschen. De kommer att hyra cirka 400 kvadratmeter i Tobaksmonopolet, som redan är hem åt Stockholm Design District och många designföretag.

Sentor är ett ledande cybersäkerhetsföretag som arbetar med att skydda samhällsviktiga digitala funktioner och organisationers affärsverksamhet. De hyr cirka 1000 kvadratmeter i Tobaksmonopolet.

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckats attrahera en så bred och spännande blandning av företag till Södra stationsområdet. Vi vill skapa en plats där människor och företag kan växa med sina idéer och Sentor, Rights and Brands och Trossa representerar just det. Tillsammans med deras många spännande grannarna kommer de att bidra till en stark och kreativ puls i området, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef för Södermalm.

Sentor, Trossa och Rights and Brands flyttar in under december 2019.