Selvaag Bolig etablerar kontor i Stockholm

Foto: Åke Gunnarsson

Det börsnoterade norska bostadsutvecklingsbolaget Selvaag Bolig ASA öppnar ett regionkontor i Stockholm för att stärka sin närvaro på den svenska marknaden. VD blir Britta Blaxhult, som närmast kommer från rollen som mark- och projektförvärvschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Selvaag Bolig är ett norskt bostadsutvecklingsföretag som förvaltar hela värdekedjan från köp av mark till försäljning av nyckelfärdiga bostäder. Företaget fokuserar på tillväxtområdena i och runt Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim och Stockholm och bygger vidare på Selvaags 70-åriga historia med mer än 55 000 färdiga hem i Norge sedan starten 1948. Företaget har för närvarande cirka 1 500 bostäder under uppförande och erbjuder ett brett utbud av bostadstyper.

Selvaag Bolig har varit närvarande på den svenska marknaden sedan 2010, genom samarbetsprojekten Svea Serenad, Svea Fanfar och Sädesärlan tillsammans med Veidekke.

Britta Blaxhult blir VD för det nybildade företaget i Stockholm och börjar i mitten av oktober 2019. Hon har en civilingenjörsexamen från KTH och 30 års erfarenhet i branschen. Britta Blaxhult har tidigare arbetat på NCC, Stockholms stad och Veidekke Bostad. Hon kommer närmast från rollen som förvärvschef på Einar Mattsson Projekt AB.

- Vi är mycket nöjda över att ha med Britta Blaxhult i laget. Vi har haft en grundlig rekryteringsprocess och hon är den bästa kandidaten för att leda etableringen. Britta har ett brett kontaktnätverk och unik erfarenhet från både kommun och  framgångsrika bostadsutvecklingsbolag, säger Rolf Thorsen, VD på Selvaag Bolig.

- Selvaag är en långsiktig aktör. Man har i Norge framgångsrikt arbetat med goda boendemiljö och effektiva byggprocesser. Mötesplatser och gemenskap i fastigheterna bidrar till långsiktigt hållbara stadsmiljökvalitéer. Att få bygga upp den svenska verksamheten är ett jättespännande uppdrag, säger Britta Blaxhult.