Veidekke utvecklar studentbostäder i Hägersten

Bild: Veidekke.

Veidekke har fått i uppdrag av Robutz Krediten 2 AB att bygga 107 studentbostäder med plats för 192 studenter i Hägersten. Projektet är en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 127 miljoner kronor.

Uppdraget består av att bygga ett hus på nio våningar med BTA på 6540 kvadratmeter. I lägenheterna kommer det att finns plats för upp till 3 studenter med egna låsbara rum och gemensamt kök och allrum. Huset byggs exteriört med en modern design med vit fasad. Byggstart är i januari 2018 och beräknas stå klart sommaren 2019.

- Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och vi ser fram emot ett lyckosamt samarbete tillsammans med Robutz. Detta är Veidekkes andra projekt med studentbostäder med samma projektorganisation. Vi har gjort en ordentlig erfarenhetsåterföring för att skapa riktigt bra förutsättningar och tagit tillvara på den kollektiva intelligensen, säger Arne Svensson på Veidekke.

Robutz Krediten 2 är ett helägt dotterbolag till Robutz Fastigheter. Koncernen har varit verksam i två generationer som både ägare och förvaltare av fastigheter i Stockholm.

- Vi ser mycket fram emot att efter flera års planering få komma igång med produktionen av Hägerstensåsens första studentbostäder tillsammans med Veidekke. Vi kommer att erbjuda studentbostäder med bra planlösningar, nära till kommunikationer och en magnifik utsikt över Stockholm, säger Gustav Preutz, fastighetschef på Robutz Fastigheter.

Projektet VDC-projekteras, Virtual Design Construction, en metod som används för att effektivisera processer inom design, byggnad och drift. VDC-arbetet tas sedan med ut i produktionen med bland annat digital ritningshantering. VDC är en del av Veidekkes involverande arbetssätt för effektiva arbetsflöden.