Byggmästargruppen renoverar på Södermalm

Bild: Byggmästargruppen.

Byggmästargruppen ska renovera 662 badrum och byta vatten- och avloppsstammar i HSB brf Tanto på Södermalm i Stockholm. Ordern motsvarar ett värde på cirka 175 miljoner kronor.

Brf Tanto är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar och omfattar fem hus med mellan 10 och 15 våningar, byggda under åren 1963 till 1965. Renoveringen startar i januari och kommer att pågå till december 2021. 
    

– Det känns väldigt bra att komma igång med ytterligare ett stort projekt inom Stockholmsområdet och fortsätta stärka Byggmästargruppens position som en av de största aktörerna när det handlar om lägenhetsrenoveringar, speciellt med kvarboende, säger Anders Mårtensson, arbetschef på Byggmästargruppen. 
    

Förutom Brf Tanto är Byggmästargruppen i gång med flera andra stora projekt, exempelvis i Solna där 440 lägenheter renoveras åt brf Hagalunden, i Kallhäll där 276 lägenheter rustas åt HSB brf Emaljeraren. I närheten av Tantolunden har Byggmästargruppen vidare under fyra år renoverat stora delar av kvarteret Drakenberg åt Svenska Bostäder.