Loop Rocks lanseras i Finland

Genom att så att säga, loopa materialet direkt mellan platserna förhindras att merparten av byggnadsmaterialet, som i nuläget, hamnar på deponi. Foto: NCC

Loop Rocks, NCC:s virtuella marknadsplats där användarna kan matcha utbud och efterfrågan på sten och jord mellan byggarbetsplatser tar nu steget in i Finland. Loop Rocks öppna plattform och app har redan fått över 7 000 användare i Sverige och Danmark.

I Finland uppgår marknaden för hantering av jord och sten idag till cirka 25 miljarder kronor.

- Vi ser en stor potential för en billigare och mer hållbar hantering av fyllnadsmassor mellan olika byggarbetsplatser i Finland. Loop Rocks bidrar till sänkta kostnader för alla i branschen samtidigt som vi minskar miljöpåverkan till följd av lägre koldioxidutsläpp och minskar andelen utvinning av nya massor, säger Jukka Viitanen, chef för Sustainable Development på NCC i Finland.

Loop Rocks lanserades i samband med ett av de största byggevenemangen i Finland, Smart City 2017, som inleddes den 31 oktober. Evenemanget samlade en stor del av den finska byggbranschen för att diskutera hållbart och smart byggande.

- Smart City 2017 är en unik möjlighet för oss att träffa representanter för den finska byggbranschen och lansera Loop Rocks i ett lämpligt sammanhang. Hållbarhetsagendan är precis rätt för Loop Rocks verksamhet och vi ser fram emot att inleda nya samarbeten med den finska byggbranschen, säger Anders Torell, chef för Digital and Loop Rocks, NCC i ett pressmeddelande.

Den fortsatta nordiska expansionen kommer efter en framgångsrik period för Loop Rocks, som nyligen vann en utmärkelse inom hållbara transporter från E-Prize samt ett hedersomnämnande från InUse Awards.

- Loop Rocks befinner sig just nu i en stark tillväxtfas. Vi får upp till 100 nya användare varje dag. Det tydliga intresset visar att det finns en stark efterfrågan för det Loop Rocks erbjuder. Det görs fler och fler affärer på vår transparenta marknadsplats och det gynnar våra användare som får tillgång till ett större utbud av byggmaterial och bättre matchningar, säger Anders Torell.

Loop Rocks, som lanserades i Sverige förra året och i Danmark tidigare i år, är en öppen plattform och app för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära konstruktionsmaterial på byggarbetsplatser mellan företag och privatpersoner.

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.