Spaden i marken för miljöklassade bostäder i Sundbyberg

Här tas spadtaget av Sundbybergs stadsmiljö- och exploateringskommunalrådStefan Bergström (C), Mikael T. Eriksson (M) kommunalstyrelsens ordförande och Anders Kupsu, vd Skandia Fastigheter. Foto: Skandia fastigheter.

Nu har man tagit det första spadtaget för Skandia Fastigheters stadsutvecklingsprojekt Fabriksparken, som ska bli en levande blandstad med 450 nya bostäder miljöklassade enligt Miljöbyggnad Silver.

Ett flertal gäster samlades vid Fabriksparkens paviljong när första spadtag togs för Sundbybergs nya stadsdel. Här skapas plats för restauranger, handel, kontor och bostäder med omtanke för ett socialt och hållbart liv. Samtliga hus i Fabriksparken ska uppfylla klassningssystemet Miljöbyggnads silvernivå, i enlighet med Skandia Fastigheters långsiktiga hållbarhetsarbete.

 – Det är en självklarhet för oss på Skandia Fastigheter att miljöcertifiera alla om-, ny- och tillbyggnader. Med certifiering enligt Miljöbyggnad säkerställer vi viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och materialval. Dessutom har den sociala hållbarheten och livsmiljön en central plats i vår utformning av Fabriksparken, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Anders Kupsu, Skandia Fastigheters VD, presenterade stadsutvecklingsprojektet tillsammans med Mikael T. Eriksson och Stefan Bergström på Sundbybergs stad. 

– Vi är mycket glada att idag ta det första spadtaget för Fabriksparken tillsammans med Skandia Fastigheter. Dessa 450 nya bostäder mitt i centrala Sundbyberg ger stadsmiljön ett rejält lyft, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd på Sundbybergs stad. 

I Fabriksparkens första etapp byggs lägenheter, takvåningar och stadsradhus. Bostäderna, om ett till fem rum och kök, har boarea från 27-156 kvadratmeter, alla med yteffektiv planlösning med fokus på umgänge, matlagning och odling, och de flesta med minst en balkong.