D. Carnegie & Co energiinvesterar i Jordbro

Foto: D. Carnegie & Co AB

D. Carnegie & Co kommer att göra stora investeringar för att minska energiåtgången i bolagets fastigheter i Jordbro i södra Stockholm. Genom att förbättra ventilationssystemen i dessa miljonfastigheter är det möjligt få kraftigt förbättrad prestanda – verkningsgraden i ventilationssystemen ökar till hela 82 procent från dagens cirka 20 procent. 

D. Carnegie & Co äger närmare 2 000 lägenheter i Jordbro som byggdes under det så kallade miljonprogrammet.

– Husen i miljonprogrammen är mycket välbyggda. Däremot har teknikutvecklingen gått framåt kraftigt de senaste åren. Därför går det i dag att göra betydande miljövinster samtidigt som dessa investeringar är finansiellt lönsamma. Varje investerad krona ger två kronor tillbaka, säger Sune Eriksson, Driftchef på D. Carnegie & Co i ett pressmeddelande.

Nya moderna ventilationsaggregat installeras som tar vara på värmeenergin i luften som blåser ut ur fastigheterna och tillför den till luften som blåser in.

D. Carnegie & Co kommunicerade i juni i år att bolaget under femårsperiod kommer att investera cirka 900 miljoner kronor för att få ned förbrukningen av energi.