Ebab byggleder studentlägenheter på KTH

Foto: I99pema

Behovet av lägenheter är mycket stort och helt avgörande för att locka studenter och forskare till våra skolor och universitet. Genom de bostäder som nu byggs på KTH Campus kommer cirka 450 studenter att finna plats i de 234 lägenheterna. Ebab projekt- och byggleder projektet.

Projektet består av 2 punkthus och 3 lamellhus samt en enplansbyggnad. Lägenheterna har ett, två eller tre sovrum med ett gemensamt kök och vardagsrum. Många studenter väljer att dela lägenhet för att hålla nere på kostnaderna. Samtidigt kan det kännas tryggare att vara två när man kommer ny till en stad. Forskare har ibland med sig sin familj och kan nu erbjudas ett attraktivt boende där alla får plats.

Nu har det första spadtaget i projektet tagits av Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus i Stockholm, Karin Wanngård (S), finansborgarråd från Stockholm tillsammans med Eva Malmström Jonsson Prorektor KTH och Veronica Sällemark, ordförande Stockholms Studentkårers centralorganisation (SSCO).

– Utmaningen har varit den relativt korta tiden från program till byggstart. Tack vare ett fint samarbete med våra projektutvecklare och Akademiska Hus har vi fokuserat arbetat mot samma mål. På Ebab arbetar vi aktivt med det personliga ledarskapet och i ett projekt som detta är det avgörande för vår framgång, säger Katrin Dahlström, vd på Ebab i Stockholm.

På KTH Campus pågår flera andra projekt samtidigt vilket gör det trångt enligt Fredrik Aspe, vice vd och kundansvarig på Ebab i Stockholm.

– Det har varit stora krav på logistiksamordning och framkomligheten på campus har varit en viktig faktor som påverkat bland annat val av stomme. På området finns flera mycket vibrationskänsliga verksamheter som gör att vi behöver vara lyhörda i vår planering och tydliga i vår kommunikation, säger Fredrik Aspe.