Thomas Betong investerar i ny fabrik

Hans Karlander, vd och koncernchef i Thomas Concrete Group AB och Carina Edblad, vd Thomas Betong AB. Foto: Thomas Betong

För att möta marknadensökade behov av betongstommar så investerar nu Thomas Betong 80 miljoner kronor i en helt ny fabrik i Heby utanför Uppsala. Fabriken ska producera prefabricerade skalväggar och plattbärlag.

De första leveranserna från den nya fabriken ska ske efter sommaren 2017.

Tidigare i år lanserade Thomas Betong ett system med produkter för platsgjutna stommar som innebär minskat koldioxid-avtryck jämfört med konventionell stomme. Det är en produktfamilj som baseras på att prefabricerade skalväggar, plattbärlag och balkonger levereras direkt till byggplatsen och kompletteras med tre olika produkter av fabriksbetong. Denna byggmetod ska kunna sänka koldioxid-avtrycket med upp till 30 procent och kortar dessutom byggtiden jämfört med konventionellt byggda stommar.

Thomas Concrete Group har under de två senaste åren framför allt investerat i ett flertal nya betongfabriker i USA. Under våren stärkte bolaget också sin position i Mälardalen och Göteborgsregionen genom förvärv av ett antal fabriker.

– Vi är ett svenskägt familjeföretag och det är naturligt för oss att nu bygga vidare på vår svenska verksamhet. Koncernens ambition är att vara bäst i branschen. Strategin är fokuserad på tillväxt samt att öka vårt kundfokus. Vår växande hemmamarknad är mycket viktig, säger Hans Karlander, vd och koncernchef i Thomas Concrete Group AB.