Finalister utsedda till Haninge arkitekturpris

Bild: Riksbyggen.

Haninge är en snabbt växande kommunen i Stockholm och genom arkitekturpriset vill Haninge kommun skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur. Bland annat är Riksbyggens Brf Blicken och Brf Framsidan en av de tre finalisterna. 

Vinnaren i tävlingen utses genom röstning på Haninge kommuns hemsida. Tillsammans består de två bostadsrättsföreningarna av 207 lägenheter. Vinnaren i tävlingen tillkännages i början av november.

Motivering: 
"Haningeterrassenprojektet är startskottet för hela förtätningen av den regionala stadskärnan. Genom att bygga den nya bussterminalen under mark och lägga bostäder ovanpå skapas förutsättningar för integrerade täta stadskvarter. De nya fasaderna längs Nynäsvägens västra sida skapar en fin variation och dynamik när det gäller både material och volym. Husen lyckas vara varierade men samtidigt skapa en helhet och har en stark identitet. Den höga ambitionen i gestaltningsprogrammet för Haningeterrassen har överförts till en välkomnade och stadsmässig entré till den nya staden. Både för gång-, cykel-, och biltrafikanter. Kvarteren ger också en fingervisning om hur den kommande staden kan komma att se ut".