Mark för framtida produktion förvärvas av Wallenstam

Wallenstams lokaler i Shellhuset, Birger Jarlsgatan. Bild: Wikimedia

Wallenstam har tecknat avtal om förvärv av mark för framtida nyproduktion i Framtidens Stora Sköndal invid Drevviken i södra Stockholm. Säljare är Stora Sköndals Framtidsutveckling AB, som ägs av Stiftelsen Stora Sköndal. I och med detta förvärv kommer Wallenstam kunna tillskapa cirka 400 hyresrätter i området.

Utöver de cirka 400 hyresrätterna ska Wallenstam också uppföra förskola och LSS-boende samt ett så kallat M-hus, en multifunktionell byggnad med bostäder i kombination med lokaler för möten, miljö och mobilitet.

Inom området Stora Sköndal växer en ny stadsdel fram med ett tydligt hållbarhetsfokus, där inkludering, variation och miljömedvetenhet är ledorden. Med ett starkt fokus på social hållbarhet ska Stora Sköndal kunna fortsätta att vara en plats för alla.

Hela programområdet Framtidens Stora Sköndal omfattar totalt cirka 4 500 bostäder med tillhörande samhällsservice. Wallenstams markförvärv avser tre kvarter som alla ligger inom den nu pågående etappen av detaljplanen för Stora Sköndals utveckling. Detaljplanearbete pågår genom en aktiv samverkan mellan byggaktörer, Stora Sköndals Framtidsutveckling och Stockholms stad.

Förvärvet avser delar av den nuvarande fastigheten Stockholm Sköndal 1:8. Vid tillträdestidpunkten kommer dessa delar att utgöra tre fastigheter som Wallenstam förvärvar genom tre bolag, till ett överenskommet fastighetsvärde om totalt cirka 220 Mkr. Tillträdet är villkorat av att ny detaljplan samt fastighetsbildningen vunnit laga kraft.