Locums akutsjukvårdsbyggnad i Danderyd finalist i Håll Nollans arbetsmiljöpris

Foto: Locum

Byggprojektet nya akutvårdsbyggnaden i Danderyd är utnämnt till en av tre finalister i Håll Nollans arbetsmiljöpris. Ett bevis på att framgångsrikt arbetsmiljöarbete är möjligt också i denna typ av omfattande byggprojekt med flera tusen människor, många entreprenörer och ett stort antal nationaliteter inblandade. 

– Att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser är något vi ständigt arbetar aktivt med att förebygga. Arbetet kräver kunskap, stort engagemang, förankring, uppföljning och nära samarbete med våra entreprenörer. Arbetsmiljöfrågan behöver dagligen vara närvarande och högst på agendan. Nomineringen är ett kvitto på att vårt systematiska och långsiktiga arbete fungerar, något vi så klart är mycket stolta över, säger Björn Åsander, projektdirektör på Locum.

Priset som i år delas ut för andra året uppmärksammar team som har gjort skillnad gällande den absolut viktigaste frågan för bygg- och fastighetsbranschen – att alla ska komma hem friska och oskadda efter en arbetsdag. Vinnande team utses i Stockholm under konferensen Byggforum den 31 mars.

Priset verkar för att inspirera, uppmärksamma och driva på utvecklingen av ett arbetsmiljöarbete som främjar säkerheten inom bygg- och fastighetsbranschen. Samverkan och transparens, konkreta resultat och att det ska gå att sprida kunskapen till många är viktiga egenskaper som krävs av teamet för att ro hem titeln.