WSP projekterar runt Väsjön

Bild WSP

WSP har vunnit uppdraget att projektera för bland annat gator, VA och parker i det nya bostadsområdet Väsjön i Sollentuna. Genomgående tema i området är variation och småskalighet. Beställare är Plan- och exploateringsenheten i Sollentuna kommun. Uppdraget beräknas vara avslutat 2026.

Ett nytt bostadsområde med 3 800 bostäder ska byggas runt Väsjön i Sollentuna. Väsjön utgör entrén till två naturreservat.  Kring Väsjön och Edsberg finns redan uppskattade sport-och friluftsområden, bland annat norra Stockholms största alpina backe med 7 liftar.

WSP har vunnit projekteringsuppdraget som bland annat består av att ta fram system- och bygghandlingar för allmänplatsmark i det nya bostadsområdet.

– Det är ett mycket spännande uppdrag som innebär nya sätt att tänka när det gäller bostads- och livsmiljöer i en storstad. Ett genomgående tema blir variation och småskalighet. Målet är att skapa naturlig kontakt mellan människor, men också mellan stad och natur, arbete och fritid, säger Per Berglund, uppdragsansvarig på WSP i ett pressmeddelande.

Förutom gator, VA, torg och parker kommer även kajer att byggas längs Väsjöns strand. Dessutom planeras det för en linbana mellan Väsjön och pendeltåget vid Häggviksstation.