Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Veidekke bygger studentlägenheter

Foto: Veidekke
Foto: Veidekke
Publicerad av
Redaktionen - 02 maj 2019

Veidekke Bygg Bostäder Stockholm ska på uppdrag av Familjebostäder i Stockholm bygga 96 st studentlägenheter samt förskola med tillagningskök i Årsta. Kvarteret Gisslaren, som projektet kallas, är en totalentreprenad på 127 MSEK och beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

Byggnaden byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver och kommer även inrymma en befintlig tilluftskanal som försörjer diverse servicerum till Södra Länken.

- Vi är tacksamma för förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Familjebostäder i Stockholm. Detta är vårt tredje projekt där vi bygger studentbostäder. Vi kommer utnyttja alla våra erfarenheter från tidigare projekt för att skapa riktigt bra förutsättningar för kvarteret Gisslaren. Samverkan och involvering är nyckeln för att vi tillsammans ska leverera ett projekt med rätt kvalitet, hög säkerhet och i tid, säger Gunilla Lindgren, Arbetschef på Veidekke Bygg Bostäder Stockholm.

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

Annons

Annons