Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Ny förskola öppnar på Nobelberget i Sickla

Bild: Walk the room.
Bild: Walk the room.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 apr 2019

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Jensen förskola om att öppna en ny förskola i den gamla panncentralen på Nobelberget. Förskolan får sex avdelningar och beräknas öppna i augusti 2020.

Nobelbergets utveckling går in i ett nytt skede när boende flyttar in i det första kvarteret hösten 2020. Försäljningen av bostadsrätterna pågår och totalt planeras för 500 lägenheter på Nobelberget. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kreativa kontor, restaurang och café och den historiska Panncentralen blir en förskola i lekfull miljö. Nobelbergsparken och Sicklastråket som knyter ihop Hammarby Sjöstad med Sickla.

– Vi är glada över att presentera en förskola på Nobelberget. Det är ett viktigt steg i att förverkliga våra planer på ett spännande bostadsområde med hög livskvalitet, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef bostad på Atrium Ljungberg. Den 27 april tar vi första spadtaget för bostäderna. Formalinfabriken, som blir områdets kulturhus och mötesplats, invigs redan i sommar.

Förskolegårdens utformning tar tillvara på höjdskillnader i den naturliga miljön och husets nya påbyggnad blir färgglad med organiska former och rundade hörn. Den karaktäristiska höga skorstenen behålls. Gården kommer att kunna nyttjas av de boende på kvällar och helger och förskolan gör att det blir liv och rörelse i området under dagtid.

 

Annons

Annons