Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Rekordstort intresse för Campus Solna

Campus Solna. Foto: Erik Lefvander.
Campus Solna. Foto: Erik Lefvander.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 mar 2019

Campus Solna och det närliggande Hagastaden växer och utvecklas med målet att bli ett av världens starkaste life science-kluster. En unik vakans på 45 0000 m2 gör det nu möjligt för nya verksamheter med koppling till medicin och hälsa att flytta till området. Och intresset är rekordstort. 

I samband med att Karolinska Institutet under förra året flyttade delar av sin verksamhet till det experimentella forskningslaboratoriet Biomedicum, har en unik möjlighet uppstått för nya företag att etablera sig på området. I de vakanta lokalerna erbjuds kontors- och labbmiljöer men även centrala mötesplatser där studenter, forskare, besökare, företagare och start up-bolag kan sammanstråla för kunskapsutbyte, utveckling och innovation inom life science.

– Campus Solna befinner sig i en mycket spännande fas och som fastighetsägare märker vi en stark efterfrågan från företag som vill etablera sig på området. Det är uppenbart att vi är flera som tror på kreativa krockar och oväntade möten som drivkraft för utveckling och innovation. I campusnära miljöer ger vi det fysiska mötet en revansch, och får människor att växa och bli mer effektiva och inspirerade tillsammans, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Flera nya avtal signerade

På ett seminarium anordnat av Stockholms Science City och Akademiska Hus finns idag drygt 70 intressenter på plats för att höra mer om etableringsmöjligheterna. Akademiska Hus har dessutom redan signerat avtal med flera företag som inom kort kommer att flytta sina verksamheter till Campus Solna. Ett av tillskotten är det globala life science-företaget Bayer som den 1 april 2019 tillträder sitt nya huvudkontor på campusområdet.
 

 

Annons

Annons