Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Skifferakademin - ny kunskapshub för klimatsmart byggande

Nordskiffers Annie Bojing slår upp portarna till skifferakademin i mars. Bild: Nordskiffer.
Nordskiffers Annie Bojing slår upp portarna till skifferakademin i mars. Bild: Nordskiffer.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 mar 2019

Bygg- och anläggningssektorn står för en femtedel av vårt lands klimatpåverkan och Riksdagens beslut att nå nollutsläpp av växthusgaser år 2045 kan verkar vara en utmaning. Särskilt eftersom minskningen ska göras samtidigt som befolkningen växer. Skifferakademin, som öppnar i Stockholm i vår, är ett intiativ av naturstensleverantören Nordskiffer som syftar till att öka kunskapen inom användandet av naturmaterial och framförallt sten.

Att bygga med naturmaterial är ett effektivt sätt att förbättra byggbranschens möjligheter att nå klimatmålen och minska den negativa påverkan, skriver Nordskiffer i ett pressmeddelande.

- Skifferakademin är samlingsnamnet på en rad aktiviteter som vi kommer att hålla i vårt nya showroom i Stockholm, berättar Annie Bojing på Nordskiffer som arrangerar Skifferakademin. Vi kommer ha föredrag om fasadsystem och material så klart, men vill öppna upp för frågor om arkitektur och byggande ur ett bredare perspektiv.

Kod Arkitekter utmärker sig genom sin ambition att kontinuerligt utvecklas och verka för ett hållbart samhälle. Åsa Kallstenius, som är en av delägarna på Kod, uppskattar initiativet med skifferakademin.

- För att minska miljöbelastningen av byggnation krävs att alla i branschen bidrar och väljer smart. Jag hoppas att ”skifferakademin” ökar vår gemensamma kunskap, breddar samtalen och öppnar upp för långsiktiga val, menar Åsa.

- Vår ambition är att skapa något spännande, roligt och lärorikt där vi som materialleverantörer tillsammans med fastighetsutvecklare, byggare och arkitekter skapar en hub för kunskap som på något sätt berör byggbranschen, avslutar Annie.

Annons

Annons