Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Lindbäcks bygger studentbostäder i Uppsala

Bild: Tengbom.
Bild: Tengbom.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 feb 2019

Det står nu klart att det blir Lindbäcks som får förtroendet att bygga när Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder (V-Dala) gör en stor satsning med nyproduktion av 402 studentbostäder i Uppsala, Ekeby-Flogsta.

– Vi har tecknat avtal med V-Dala och vi ser fram emot att få börja med mark- och grundläggningen redan nu i vår, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks.

Avtalet för Ängsklockan, som projektet heter, omfattar 402 studentbostäder fördelat på fyra huskroppar med sex våningar. Inflyttning i omgångar påbörjas redan under 2020.

– Studentbostäderna består i huvudsak av ett rum och kök och är ca 25 kvm, vi har byggt liknande lägenheter i området tidigare så det känns extra roligt att vi nu får bidra med fler studentbostäder i Flogsta-Ekeby, säger Mikael Thorgren.

– Våra medlemmar behöver bostäder, säger Anna-Carin Andersson, VD för V-Dalas bostadsstiftelse. Med det här bygget fortsätter vi att vara den nation som har flest bostäder, och flest små lägenheter. Totalt får vi nu nästan 1300 bostäder.

 

Annons

Annons