Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

thyssenkrupp Elevator säkrar rörligheten i Urban Escape

Urban Escape Stadsblock (Illustration) - fotokredit: AMF Fastigheter.
Urban Escape Stadsblock (Illustration) - fotokredit: AMF Fastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 feb 2019

thyssenkrupp Elevator har sedan 2015 arbetat med att säkra rörligheten i det nya kvarteret, Urban Escape i Stockholm. Totalt har man sedan arbetet inleddes installerat 28 hissar, sex rulltrappor och sex plattformhissar fram till 2017. Den andra fasen av projektet omfattar ytterligare 25 hissar, nio plattformshissar och 21 rulltrappor. Nu har alla hissar installerats klart och hyresgästerna välkomnas att flytta in från och med mars och framåt.

Urban Escape består av fem byggnader, fyra gator, två torg och har blivit utformat för att bidra med en dynamisk plats för upp till 8000 personer att leva och arbeta bredvid dem dagliga besökarna av köpcentret på bottenvåningen. Kvarteret är avsett att bli en av Stockholms go-to destinationer som erbjuder restauranger, barer och hotell mitt i stadens centrum. Globala varumärken har rapporterats att placera sig på Urban Escape, däribland Spotify, Microsoft,Victoria Secret butik och den berömda WeWork.

 

- Sveriges Urban-Escape projekt är av stor betydelse för vår verksamhet, inte för att det är det största kontrakt i någonsin haft i landet, utan även för att det är ett så ikoniskt projekt och plats. Vi drivs av vårt engagemang för att förbättra stadens rörlighet och effektivitet, och är därför stolta över att vi kan bidra med vår kompetens inom dessa områden till det nya kvarteret, säger Peter Walker, VD för thyssenkrupp Elevator. 

 

Annons

Annons