Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Gränbystaden närmar sig tre miljarder

Bild: Atrium Ljungberg.
Bild: Atrium Ljungberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 feb 2019

Gränbystaden i Uppsala fortsätter att växa och fastighetsägaren Atrium Ljungberg har under året som gått breddat utbudet med kontor, bostäder, handel, service och upplevelser. Under 2018 öppnade 26 nya butiker och restauranger och antalet besökare ökade från dryga nio miljoner till närmare tio miljoner. Den totala omsättningen ökade med cirka åtta procent och närmar sig nu tre miljarder kronor.

I slutet av november invigdes den södra utbyggnaden av gallerian, drygt 14 000 kvadratmeter med flera nya butiker och restauranger. 

- Vi hade en mycket lyckad och välbesökt invigning av södra delen av gallerian och är väldigt glada över den starka utvecklingen i Gränbystaden. Under flera års tid har vi arbetat med att utveckla Uppsalas andra stadskärna och vi ser att ett hårt arbete nu ger utdelning, säger Jan Hammarling, Fastighetschef i Gränbystaden.

Under året har man färdigställt ytterligare ett bostadshus. Två av tre hyreshus står nu klara med totalt 133 nya hyresrätter. Det tredje bostadshuset håller på att färdigställas och står klart för inflytt i april 2019. Huset innehåller 66 nya hyresrätter som förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

I bostadshusens nedre plan ryms handel, service, restauranger och kontor. Under året gjordes stora kontorsuthyrningar till Rikshem och Revisorshuset och till våren öppnar restaurangen Pinchos. Under 2019 fortgår utvecklingen i Gränbystaden med ännu fler kontor.

Annons

Annons