Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Utvecklar framtidens crossdockanläggni

Bild: Logicenters
Bild: Logicenters
Publicerad av
Peter Höök - 05 feb 2019

Logicenters ska utveckla en 14 872 kvm stor fastighet strax utanför Köpenhamn. En nästan 12 meter hög crossdockanläggning med moderna och flexibla specifikationer ska uppföras och planeras färdigställas under 2020. Då flyttar även hyresgästen Bring Danmark in sin verksamhet.

Den första april 2020 ska en 14 872 kvadratmeter stor fastighet stå färdigställd i Greve. Större delen av anläggningens yta, 11 160 kvadratmeter kommer hyras av Bring Danmark. Anläggningen kommer att ha ett bra skyltläge och ligga i direkt anslutning till väg E20. Utvecklingen utförs av Logicenters och fastigheten kommer att vara av en av de första crossdockanläggningarna av denna moderna karaktär.

Sortering kommer att kunna ske i två lager då byggnaden blir cirka 12 meter hög. Ett 2 000 kvadratmeter stort entresolkontor blir också möjligt tack vare höjden. Samtidigt byggs en generisk anläggning med långsiktighet för att kunna anpassas till framtida logistikbehov, exempelvis kunna konverteras till ett lager.

– Vi ser fram emot att flytta in till nya och moderna lokaler anpassade för dels vår miljöprofil men även vår stora satsning på näthandeln. Den nya logistikanläggningen stärker vår position som en av Nordens viktigaste logistikaktörer, säger Jens Rom, Managing Director på Bring Danmark.

– Vi är otroligt stolta över att bygga en anläggning som speglar framtidens logistik i Greve. Solcellerna, gångbron och höjden är exempel på hur den kännetecknar en väldigt modern logistikanläggning. Logicenters ska alltid ligga i framkant med denna typ av fastighetsutveckling och det är kul att Bring är en del av denna resa, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.
 

Annons

Annons