Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Värtahamnen i fokus när nya stadsdelar diskuteras

Publicerad av
Redaktionen - 22 jan 2019

Stockholms Handelskammare lyfter fram bristen på kontorsytor som en stor flaskhals för Stockholm. Idag diskuteras frågan på ett seminarium där Stadsutvecklarna i Värtahamnen representeras av Kristina Alvendal, stadsbyggnadsexpert, Biljana Pehrsson, vd Kungsleden och Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter. Stockholms stad representeras av stadsbyggnadsborgarrådetJoakim Larsson(M).

  • Vi kommer lyfta fram den blandade stadens förtjänster och berätta om vår unika vision för Värtahamnen. Städer skall byggas för människor och av människor. Vi måste kunna erbjuda attraktivitet i den internationella konkurrensen, men också för den lokala stockholmaren. Det handlar mycket om att utveckla levande stadsmiljöer med puls, liv och rörelse. Stadsdelar med oaser, men också med kultur och kommers. Stadsdelar där det finns anledning att vistas på dygnets alla timmar, säger Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen.
  • Ska vi lyckas skapa attraktivitet så måste beslutsfattarna i Stockholms stad se till att även skolor och idrott får sin plats i denna del av Stockholm. Blandstad skapas inte av sig själv utan kräver politiska beslut. Framtidens arbetsplatser kommer att behöva närhet till ett rikt utbud av verksamheter, avslutar Kristina Alvendal.

Annons

Annons