Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

White och Midroc utvecklar kv. G på Årstafältet

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 dec 2018

Midroc har tillsammans med White vunnit uppdraget att utveckla Pentagonen inom kvarteret G i den nya stadsdelen Årstafältet i Stockholm. På platsen finns goda förutsättningar för att bygga med stadskvaliteter; bra kommunikationer runt hörnet, en harmoni mellan arbetsplatser och hem samt nära till parker och natur.
    

Kvarteret G blir ett nav som håller ihop området och skapar en helhet när Årstafältet växer fram. Kvarteret består av Kilen och Pentagonen. Pentagonen, som ritas av White, är ett storgårdskvarter med cirka 350 lägenheter, en förskola med fem avdelningar, trygghetsboende och ett bottenplan med över 1.200 kvm kommersiella lokaler. Den totala ytan är cirka 40.000 kvm.
     

Bebyggelsen ska spegla områdets miljö- och hållbarhetsperspektiv. Därför föreslår White bland annat att huvuddelen av bebyggelsen i kvarteret ska vara i massivträ.
     

– Med stadens vision om ett Stockholm som håller samman blir det extra viktigt att både skapa en fin boendemiljö och lika mycket ta hand om gaturum och gårdar - det intilliggande livet emellan, Fredrik Fernek, ansvarig arkitekt på White.

 

Annons

Annons