Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Credentia vinner markanvisning i Norrtälje hamn

Bild: Credentia.
Bild: Credentia.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 dec 2018

Credentia har vunnit Norrtälje kommuns markanvisningstävling för kvarter 15, Smeden i Norrtälje hamn. Här ska 105 bostadsrättslägenheter, lokaler i entréplan, ett underjordiskt garage samt en gemensam takterrass byggas.

 

- En spännande utmaning för Credentia, att vara med och förverkliga kommunens vision av Norrtälje Hamn! Ett projekt med stort fokus på innovativa lösningar, hållbarhet samt variation i form av material, taklandskap och detaljer, något som vi tycker att vi lyckats inarbeta på ett väldigt bra sätt i vårt projekt, kvarteret Smeden, säger Marc Micallef, avdelningschef Projektutveckling på Credentia.

 

Gestaltningsförslaget från Credentia är framtaget tillsammans med Lindberg Stenberg arkitekter.  Målet har varit att knyta an till Norrtäljes byggnadstradition som en småskalig kvarterstad med variation i form, material och detaljer. Kvarteret bryts upp genom ett livligt taklandskap med varierande takformer, takvinklar och insprängda terrasser. En gemensam takterrass med växthus och pergola tillför grönska bland taken. Fasader av robusta naturmaterial i olika kulörer som tegel kompletterat med trä. Mycket fokus har lagts på gården och dess form vilken förväntas uppmuntra till lek, umgänge och betraktelse.

Annons

Annons