Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Stockholmshem utvecklar centrala Skärholmen

Bild: Söderberg Söderberg.
Bild: Söderberg Söderberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 nov 2018

Stockholmshem ska bygga  bostäder, nya arbetsplatser och lokaler för kulturverksamhet i centrala Skärholmen. Huset byggs i 23 våningar varav de översta 18 våningarna blir bostäder.

I direkt anslutning till Skärholmens centrum planerar Stockholmshem att bygga en ny målpunkt innehållande 102 bostäder, arbetsplatser och yta för kulturverksamhet.

- Det händer mycket spännande i Skärholmen, bland annat stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen, och det är en stadsdel som kommer koka av aktivitet och utveckling de kommande åren. Just därför tycker vi på Stockholmshem att det är så roligt och viktigt att få vara en del av detta, inte minst genom att vi flyttar vårt huvudkontor dit, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Det nya huset ska byggas vid Bredholmstorget, på den plats som idag är fordonstekniskt gymnasium. Gymnasiet flyttar till andra lokaler under 2019. Ambitionen är att det nya huset ska bidra till mer liv och rörelse på en plats som idag kan uppfattas som en baksida av centrum.

De nedersta våningarna kommer att innehålla 300 arbetsplatser för Stockholmshems nya huvudkontor och kulturverksamhet. Den totala ytan planeras omfatta 13 650 kvm.

Byggnaden planeras få en milt grön färg med balkonger som löper runt hela huset och en fantastisk utsikt från lägenheterna. Grönska planeras på terrasser och balkonger. Med fyra entréer och inga baksidor är målsättningen att det som idag är en relativt tom och oanvänd yta ska utvecklas till en trivsam och levande plats.

Start för samråd 21 november

Under perioden 21 november till 19 december sker samråd av den planerade nya detaljplanen. Planen visas under hela perioden på medborgarkontoret i Skärholmen. 
 

Modeller av huset kommer under samrådsperioden att finnas hos Stockholmshem på Hornsgatan 128 samt på medborgarkontoret i Skärholmen.

Annons

Annons