Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

K2A bygger studentbostäder i Barkarbystaden

Bild: Reflex Arkitekter.
Bild: Reflex Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 nov 2018

Svenska Studenthus, som är K2A:s dotterbolag, har tillsammans med Credentia vunnit Järfälla kommuns markanvisningstävling i Barkarbystadens etapp III A. Totalt ska 200 studentlägenheter, en förskola och ett LSS-boende utvecklas i kvarter 17 som är beläget i nära anslutning till den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

I kvarteret kommer även Credentia utveckla 200 bostadsrätter. Järfälla kommun har beslutat om att anvisa mark till K2A och Credentia och nu har markanvisningsavtalet undertecknats.

Tävlingsförslagen utvärderades utifrån gestalning och byggnadens bidrag till levande, hållbar och social tät stadsmiljö. I tävlingen meriteras även trähuskonstruktion.

– Det vinnande förslaget från K2A och Credentia kommer att bidra till en attraktiv och integrerande bostadsbebyggelse, delvis i trä, för människor i olika åldrar och skeden i livet. Kvarteret kommer att tillföra dynamik och stadsliv och på ett bra sätt möta den bebyggelse som redan finns i Barkarbystaden, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla kommun. 

K2A bygger Svanenmärkta bostäder i trä i egen fabrik. Studentbostäderna utvecklas utifrån konceptet ”Student21an”, en yteffektiv bostad som tagits fram utifrån studenternas behov och efterfrågan.

Reflex Arkitekter har ritat projektet och har lagt stor vikt vid gestaltning av fasader och utformning av den stora gården i samklang med de moderna lägenheterna.  

Beräknad inflyttning för studentbostäder, bostadsrätter och förskola är under 2021

Annons

Annons