Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Fabege utökar satsning i Flemingsberg

Vy över Flemingsberg i Huddinge kommun. Foto: Jacob Forsell
Vy över Flemingsberg i Huddinge kommun. Foto: Jacob Forsell
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 nov 2018

Fabege har köpt tre fastigheter i Flemingsberg av Vincero Fastigheter AB. Fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och 4 tillträds den 1 november 2018. 

Tillsammans med Huddinge kommun kommer vi nu arbeta vidare med planen för området och dess infrastruktur. Området är med befintlig och planerad infrastruktur det naturliga navet i södra Stockholm. Det sammanlagda fastighetsvärdet i förvärven uppgår till ca 750 mkr.

– Det är förstås oerhört spännande att vi är igång med detta viktiga projekt tillsammans med Huddinge kommun. Det behövs attraktiva arbetsplatser, på södra sidan, nära där människor bor och att även utnyttja ledig kapacitet i redan befintlig infrastruktur är dubbeltklokt. Vår förhoppning är att stadsdelen kommer skapa bättre balans och konkurrenskraft för hela Stockholmsregionen. säger Klaus Hansen Vikström, Vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Intentionen är att förnya och utveckla Flemingsbergs stationsområde och tillhörande stadsdelar och skapa plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare inom Flemingsberg. En plats där kunskap och kreativitet sammanförs med näringsliv, boende och besökare för att skapa hållbar tillväxt i en öppen och inbjudande livsmiljö.

Annons

Annons