Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Första gjutningen för kv Oxford och Coimbra i Hagastaden

Bild: Stockholms stad.
Bild: Stockholms stad.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 okt 2018

Nu har man gjort den första gjutningen av kvarteren Oxford och Coimbra i Hagastaden, Stockholm. Kvarteren består av fyra hus om 265 bostäder och är ritade av Wingårdhs.

- Gjutningen innebär startskottet på en ny och komplex byggnadsetapp i stadsdelen Hagastaden. Vi är stolta över att få förverkliga ett av stadens mest spektakulära byggnadsprojekt och som kommer skapa en naturlig länk mellan Stockholm och Solna, säger Jesper Wallin vd på Byggnadsfirman Erik Wallin.  

Balkarna kommer att fungera som ett fundament för de fyra husen som kommer att bli upp till 17 våningar höga och är det första projektet att stå över motorledstunneln E4. Balkarna är upp till 4 meter höga och består av 35.000 meter primärarmering.

- NREP har lång erfarenhet av bostadsbyggande i de Nordiska länderna. Projektet i Hagastaden är ett viktigt steg i vår satsning att bidra till stadsutveckling i Stockholm. Byggnadsfirman Erik Wallins gedigna kunskap och NREPs finansiella stryka kommer att utgöra viktiga grundstenar för ett lyckat projekt, säger Andreas Lindelöf, projektutvecklingschef på NREP.

De första husen beräknas säljstartas under  2019 och byggstartas under  2020.

Annons

Annons