Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Kilenkrysset storsatsar i Barkarbystaden

Bild: Järfälla kommun.
Bild: Järfälla kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 sep 2018

Nyligen tecknade Järfälla kommun ett köpe- och exploateringsavtal med Kilenkrysset som ska etablera kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag.

 

– Det är en glad nyhet för hela Järfälla att Kilenkrysset väljer att investera i kontorslokaler i Barkarbystaden. Nu är vår gemensamma målsättning att få till en huvudkontorsetablering här inom kort. Det skulle kunna innebära hundra-tals nya arbetstillfällen och ett lyft för hela det lokala näringslivet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Fakta:

Avtalet gäller fastigheten, Barkarby 2:2, om 35.000 kvm ljus BTA vilken kommer att byggas i två etapper. Köpe- och exploateringsavtalet avser den västra delen av fastigheten Barkarby 2:2. Exploateringen omfattar kontorsbebyggelse om 20.400 kvm ljus BTA, motsvarande 500 arbetsplatser. Samtidigt tecknar Kilenkrysset och Järfälla kommun markanvisningsavtal för den östra delen av fastigheten Barkarby 2:2 där Kilenkrysset planerar att bygga kompletterande kontorsbebyggelse om 13.400 klbvm ljus BTA, motsvarande 300 arbetsplatser, och 9.000 kvm BTA parkeringsgarage.

 

Annons

Annons