Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Byggstart för Clarion Collection Hotel Tapetfabriken, Sickla

Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, Katalin Paldeak, COO Nordic Choice Hotels och Richard Svartvik, driftsdirektör Clarion Collection Hotels. Foto: Ola Jacobsen.
Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg, Katalin Paldeak, COO Nordic Choice Hotels och Richard Svartvik, driftsdirektör Clarion Collection Hotels. Foto: Ola Jacobsen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 sep 2018

Nu har det första spadtaget tagits till det som ska komma att bli Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i Sickla utanför Stockholm. Hotellet blir en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla stadsdelen Sickla till en levande stadsmiljö.

Katalin Paldeak, COO på Nordic Choice Hotels, tog tillsammans med Annica Ånäs, VD Atrium Ljungberg, metaforiskt det första spadtaget.

- Sickla har en otrolig potential och den ska vi ta tillvara på i detta projekt. Det handlar inte enbart om ett nytt hotell utan också om att vi är med och bidrar till den stadsutveckling som sker i och runt Sickla. Med kommande infrastruktursatsningar så kommer den här delen av staden att bli ett oerhört attraktivt område, säger Katalin Paldeak, COO Nordic Choice Hotels.

Det nya hotellet är i själva verket en ombyggd tapetfabrik. Den ikoniska byggnaden uppfördes 1906 och inhyste ursprungligen den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik. Under ombyggnaden till hotell kommer fasaden att återuppbyggas av originaltegel och ambitionen är att ta vara på historien i hotellverksamheten, vilket är Clarion Collections signum. 

- Utöver 156 rum har hotellet en 2000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, bar, evenemangsytor och konferenslokaler. Clarion Collection Hotel Tapetfabriken ska bli en naturlig mötesplats som myllrar av liv och rörelse. Vi ser fram emot att välkomna såväl hotellgäster som Sicklabor våren 2020, säger Richard Svartvik, driftsdirektör Clarion Collection Hotels.

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken i siffror:

Antal hotellrum: 156

Antal våningar: 5

Arkitekt: White Arkitekter Aktiebolag

Fastighetsägare: Atrium Ljungberg AB

Annons

Annons