Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Östberga kulturhus invigs

Skiss från nedre torget. Foto: Wester + Elsner Arkitekter.
Skiss från nedre torget. Foto: Wester + Elsner Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 aug 2018

Nu är det snart dags för invigning av allaktivitetshuset Östberga kulturhus. Idén kom ursprungligen från de boende i Östberga som i en medborgardialog la fram ett förslag för att öka trivsel och trygghet i området.

- Östberga är en stadsdel där det offentliga länge har haft en alldeles för svag närvaro men där det under denna mandatperiod gjorts omfattande satsningar. Kulturhuset är ett oerhört viktigt steg, ett initiativ som kommer från de boende själva, säger kulturborgarrådet Emilia Bjuggren (S)

I kulturhuset ska boende i alla åldrar kunna besöka Östbergas nya bibliotek, fritidsgården, fältassistenterna, öppna förskolan, Östberga Community Center och andra kommunala verksamheter. Samtidigt ska det vara enkelt för föreningar och andra grupper att använda lokalerna för olika aktiviteter.

- Östberga Kulturhus är resultatet av den fina dialog vi från Stockholms stad har etablerat med boende i Östberga. Engagemanget och nätverket som skapats är en god grund för att huset ska bidra till ett levande och tryggt Östberga, säger stadsdelsnämndens ordförande Ulf Walther (S)

Tid: 1 september kl 12.00

Plats: Östberga torg

Annons

Annons