Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Byggstart av Nybackakvarteret i Orminge

Fotograf: Visionsbild: Kungsmontage.
Fotograf: Visionsbild: Kungsmontage.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 aug 2018

Nu sätts spaden i marken för att bygga cirka 400 nya bostäder och en förskola i Nybackakvarteret i Orminge. Nybackakvarteret är först ut i den stora och efterlängtade utvecklingen av Orminge centrum som kommunstyrelsen i Nacka beslutade om i ett planprogram 2015.

De nya husen blir mellan fyra och sju våningar höga och ska utformas så att de passar in i bebyggelsen runt omkring. Enligt nuvarande planering bygger Aros Bostadsutveckling 290 bostadsrätter och Kungsvåningen 110 hyresrätter och en förskola.

Ett tryggt och attraktivt centrum

I planerna för Orminge centrum finns minst 1500 bostäder, butikslokaler, en ombyggd bussgata, ny infartsparkering och platser för rekreation. Målet med omvandlingen är att Orminge ska vara tryggt, tillgängligt, levande och attraktivt för boende, besökare och företag.

- Att vi nu äntligen startar utvecklingen av Nybackakvarteret och hela Orminge centrum känns jättebra. Det har varit en önskan under många år och nu blir det verklighet, tack vare gemensamma insatser från Nacka kommun, byggherrar, nya aktörer och engagerade Ormingebor, säger Johan Buhre, projektledare Nacka kommun.

 

 

Annons

Annons