Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Försäljningen för byggmaterialhandeln minskade under juli

Bild: HUI Research.
Bild: HUI Research.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 aug 2018

 

Försäljningsökningen för byggmaterialhandeln under tre månader i rad följdes i juli av en minskning och utvecklingen landade på -0,5 procent mätt på jämförbara butiksenheter och i löpande priser. Den ackumulerade tillväxten för perioden januari till juli landade därmed på 2,5 procent, enligt Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

 

– Att tillväxten i byggmaterialhandeln fortsatte att tappa fart och minskade i juli är inte särskilt förvånande av flera skäl, dels mötte månaden starka jämförelsetal från juli förra året då försäljningen ökade med 6,6 procent, dels påverkade värmen försäljningen negativt. Semesterperioden ger vanligtvis hushållen chans att renovera och måla om sommarstugan, villan eller lägenheten, men det varma vädret gjorde att många valde bort sina projekt för att vara lediga istället, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna.

– Den sammanlagda utvecklingen för juni och juli ligger runt nollstrecket och med starka jämförelsetal från förra året även i augusti återstår det att se om månaden lyckas dra upp den totala utvecklingen för sommarmånaderna, avslutar Monica Björk.

Annons

Annons