Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Erlandsson Bygg i Stockholm vinner order över 500 miljoner SEK

Visionsbilder från programskede, verkligheten kan skiljas. White Arkitekter
Visionsbilder från programskede, verkligheten kan skiljas. White Arkitekter
Publicerad av
Simon Matthis - 03 jul 2018

Nya Töjnaskolan har plats för 770 barn från förskoleklass till årskurs nio. Projektet uppförs som utförandeentreprenad och rymmer även en fullstor idrottshall. Ordervolymen är 275 MSEK.

 

Gärdesskolan är upphandlad som ett samverkansprojekt och övergår nu i fas två efter avslutad projektering.  Skolan är ca 8000 kvm och ska rymma 700 barn, också från förskoleklass till årskurs nio. Den uppskattade volymen är 235 MSEK.

 

Produktionsstart för båda projekten sker under juli 2018 och skolorna ska vara färdigställda under sommaren 2020. Båda projekten byggs enligt Miljöbyggnad Silver.

 

- Vi är stolta över att få bygga dessa två stora skolor som kommer att ha en så stor betydelse för så många. En hel generation Sollentunabor skolas i hållbara och kvalitativa skolor som Erlandsson bygger, säger Erik Åredal, VD Erlandsson Bygg Stockholm, och fortsätter:

 

- Extra roligt är att Gärdesskolan byggs i en samverkansentreprenad där vi tillsammans med Sollentuna kommun har arbetat fram förutsättningarna samt utförandet av skolan.

 

Den rekordstora ordern tecknades fredagen den 29 juni. Sollentuna kommun bjuder in till första spadtag för båda skolorna i augusti.

Annons