Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Hagahuset förvandlas till hotell

Bild: Fabege.
Bild: Fabege.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 jun 2018

Kom Hotel, som ägs av KFUM Central, kommer att driva hotell- och restaurangverksamhet i Hagahuset i Solna. Fagbege har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för hela byggnaden, vilket motsvarar cirka 7 000 kvm. Beräknad inflyttning är mars 2020.
    

Det fyrstjärniga hotellet i Hagahuset ska bli en mötes- och arbetsplats integrerad med en inbjudande lounge och restaurang/bar. Affärsresenären ska inte bara erbjudas boende utan även en co-working plats där denne kan bjuda in kunder och arbeta. Avsikten är att hotellet ska anslutas till Best Western.
    

– Hagahusets närhet till de expanderande områdena kring Solna station och Hagastaden är ett attraktivt läge för hotelletablering. Detta är en oslagbar möjlighet för oss att utöka vår hotellverksamhet för att säkra framtida intäkter till vår ägarförening, säger Henrik Feldhusen, styrelseordförande Kom Hotel. 
 

Investeringen är beräknad till 120 miljoner kronor och hyran är cirka 18,5 miljoner kronor per år.  
    

– Vi har länge attraherats av husets läge, dess form, detaljrikedom och inte minst den konstnärliga omtanken i den lilla parken. Här finns unika möjligheter att skapa ett attraktivt koncept och vi är mycket glada över att det blir Kom Hotel som tar sig an denna pärla, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Annons