Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

450 nya student- och forskarbostäder uppförs i Flemingsberg

Bild: Tovatt Architects and Planners.
Bild: Tovatt Architects and Planners.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 jun 2018

Huddinge kommun har beslutat om planuppdrag samt slutit intentionsavtal med Stiftelsen Clara och ByggVesta om att uppföra cirka 450 nya student- och forskarbostäder, lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet samt en förskola i Flemingsberg.

Kommunstyrelsen fattade den 20 juni beslut om att teckna intentionsavtal med ByggVesta och Stiftelsen Clara för del av fastigheten Grantorp 2:32 och med Stiftelsen Clara för fastigheten Blicka 3. Samtidigt beslutades att arbetet med en ny detaljplan inom universitetsområdet ska inledas.

– En ny detaljplan inom universitetsområdet gör det möjligt att bygga både nya student- och forskarbostäder samt nya lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet. Flemingsberg är ett nav för forskning, utbildning och arbetsplatser och jag är glad över att vi genom detta beslut kan bidra till akademiernas utveckling, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Den nya detaljplanen beräknas vara klar för antagande av kommunfullmäktige hösten 2020. Enligt en förstudie kommer detaljplanen medföra att det totalt blir cirka 2000 boenden inom universitetsområdet. Därför ska också behovet av en förskola för 80-100 barn undersökas i detaljplanearbetet. Under detaljplanearbetet kommer ett exploateringsavtal upprättas mellan Huddinge kommun, Stiftelsen Clara och ByggVesta. Det tecknas i samband med antagande av detaljplanen och reglerar bland annat hur detaljplanen genomförs.

Annons