Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

ByggVesta vinner markanvisning i Barkarbystaden

Bild: Järfälla kommun.
Bild: Järfälla kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 maj 2018

Järfälla kommun och ByggVesta  har ingått avtal om markanvisning för ett kvarter i den tredje etappen av Barkarbystaden. Här ska byggas bostäder, där hälften ska vara bostadsrätter, samt lokaler för kontor, handel och service. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan.

– Det är ett viktigt steg som tas i Barkarbystadens utveckling när vi nu markanvisar det första kvarteret i stadens tredje etapp. I ett nära samarbete mellan kommun och näringsliv ska vi bygga en hållbar stad med människan i centrum, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

I arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för Barkarbystaden III har ByggVesta varit engagerad som ankarbyggherre och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– ByggVesta har redan i första utbyggnadsetappen i Barkarbystaden byggt 199 hyresrätter med grön profil. Under 2017/2018 har vi fortsatt vårt engagemang i stadsdelen genom att medverka som ankarbyggherre i utvecklingen av den nya detaljplanen för Barkarbystaden III. Nu ser vi fram emot att äntligen få påbörja utvecklingen av vårt nya kvarter i området. Det blir 250-300 lägenheter där inflytt kan ske från 2021, säger Anna-Karin Hallqvist, projektledare på ByggVesta.

Markanvisningsavtalet avser ett kvarter inom den första etappen av Barkarbystaden III. Den totala byggrätten omfattar 17 000 m2 BTA.

 

Annons

Annons