Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Nobelberget i Sickla omvandlas till ny stadsdel

Bild: Atrium Ljungberg.
Bild: Atrium Ljungberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 maj 2018

Nu inleder Atrium Ljungberg förvandlingen av Nobelberget i Sickla till en ny stadsdel med bostäder, kreativa kontor och kultur. Detaljplanen, som nu vunnit laga kraft, möjliggör utveckling av 500 bostäder. Försäljningen av det första kvarteret om 68 bostäder inleds i höst.     

Nobelberget, tidigare ett industriområde med anor från 1800-talet, har sedan 2014 ägts av Atrium Ljungberg. Sedan 2014 har området primärt nyttjats som kontorsfastigheter för kreativa verksamheter samt för kultur såsom klubbar, teaterföreställningar och konserter. 

Den nya stadsdelen Nobelberget blir en del av Sickla i Nacka. Här planeras 500 bostäder, kontor, förskola, kultur, natur och mötesplatser. Delar av dagens kulturella inslag och flera aktörer fortsätter att verka på Nobelberget. 

– Redan när vi förvärvade fastigheten 2014 planerade vi att skapa en ny urban stadsdel med stor flexibilitet. Vi är väldigt glada över att vi nu kan börja förverkliga de första delarna av vår vision med Nobelberget, fortsätter Annica Ånäs. 

Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder om 1–5 rum och säljstart planeras till hösten 2018. Byggstarten av de första 68 lägenheterna planeras till Q1 2019 med inflyttning under 2020. Utvecklingen av de resterande bostäderna kommer att genomföras succesivt i en takt beroende på marknadens efterfrågan.  

 

Annons

Annons