Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 20 2019
Senaste Nytt

Scheiwiller Svensson ritar gym och parkeringshus i Ulriksdal

Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor
Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 maj 2018

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har fått i uppdrag av Peab att rita en byggnad för parkering, träning och kontor i Ulriksdal i Solna. Fastigheten kommer att innehålla ett nytt huvudkontor för friskvårdskedjan Actic som också öppnar gym i huset.

Med höga krav på gestaltning och kvalitet skapas en optimerad byggnad som kommer att sticka ut i kvarteret. Basen är ett parkeringshus i åtta våningar med infarter från två nivåer och plats för cirka 475 bilar. Ovanpå det skapas en lättare volym i tre våningsplan där det kommer att bli gym och träningsanläggning i de två översta våningsplanen och kontor i det tredje. Toppvolymen hålls upp av betongbockar, vilket ger en spänstighet i uttrycket. På detta plan, det översta parkeringsdäcket, kan man tänka sig events med möjlighet för foodtrucks att köra hela vägen upp.

- Tanken bakom gestaltningen av p-däcken är att bryta upp det traditionellt horisontella formspråket och istället skapa ett friare lekfullt mönster. En uppglasad fasad på gym- och träningsdelen ger en exklusiv och lugn inramning. Den balanserar fint mot parkeringsdelens mer uttrycksfulla gestaltning, säger Roger Spetz, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

Byggnaden kombinerar stommens kraftfulla uttryck med inklädnadens mer spröda drag och kommer vara väl synlig både i området och för de många förbipasserande på E4:an.

De tre översta våningarna rymmer kring 3000 kvadratmeter, varav cirka 1160 kvadratmeter blir kontor.

Fastigheten beräknas stå färdig 2020.

Annons

Annons